Workshop Linosnede

Over Linosnede

Linosnede of linoleumsnede is een hoogdruk techniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum.
Je maakt een tekening op het linoleum (of je zet het over met Carbon papier of transfer papier), waarbij er rekening moet worden gehouden met het afdrukken in spiegelbeeld. De delen die niet hoeven worden afgedrukt worden met gutsen weggesneden.

Toen ik voor het eerst zelf met linoleum aan de slag ging vond ik het heel spannend en wist ik niet zo goed hoe ik ermee moest werken. Hierbij heb ik zoveel handigheidjes geleerd, die wil ik jou graag meegeven in deze workshop zodat je met een stevige basis zelf aan de slag kunt!

Je wil graag meer ontspannen maar vindt weinig rust in je dagelijks leven.
Yoga en meditatie passen niet bij je…

Herken je dit?

Misschien lijk je wel een beetje op mij en past het beter bij jou om met je handen bezig te zijn en rust te vinden in dat wat je maakt. Ik krijg juist altijd onwijs veel afleidende gedachten tijdens meditatie en mijn hoofd lijkt alleen maar voller te raken met dat soort dingen…

Als ik bezig ben met het maken van een linosnede ervaar ik altijd zo’n rust! Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat ik met mijn hoofd niet meer bezig ben met de dagelijkse dingen maar geconcentreerd ben op wat ik weg moet snijden of juist moet laten zitten, tegelijk met het actief bezig zijn met mijn handen.

Tijdens de workshop leer je de ambacht van het linosnijden en kun je ervaren hoe je gedachten tot rust komen terwijl je met je handen werkt.

Je gaat dus echt zelf aan de slag en aan het einde van de workshop naar huis met je eigengemaakte linoprint!

Waardering: 5 uit 5.
Fantastische middag gehad tijdens de lino workshop

“Sabine legt alles heel relaxed uit en is zelf ook heel enthousiast. We gingen net zolang door totdat alle cursisten blij waren met het eindresultaat. Mijn eigen gemaakte lino hangt al in de woonkamer! Zeker een aanrader om een keer te doen.”

reviews

Waardering: 5 uit 5.
Wát een leuke workshop!

“Ik heb er meteen een nieuwe hobby bij! Sabine weet waar ze het over heeft en helpt je goed bij het ontdekken van het materiaal, de gereedschappen en het hele proces van ontwerp tot eindresultaat. Je gaat sowieso naar huis met een eindproduct waar je trots op bent. De mijne gaat vandaag nog aan de muur!”

Tijdens de workshop hoor ik graag je feedback, ik zou het ook heel fijn vinden als je na de workshop een review wil schrijven op mijn trustpilot pagina. Als je je aanmeldt via mijn website wordt er automatisch een beoordelingsverzoek gestuurd naar het door jou opgegeven mailadres.

Op dit moment zijn er nog geen data gepland om de workshop te volgen.

Groepen vanaf 3 kunnen de workshop altijd op aanvraag doen op een locatie naar jullie keuze. Indien nodig kan ik een locatie regelen, maar dan worden de kosten iets hoger ivm extra gemaakte kosten.

Om een aanvraag te doen voor een workshop, mail naar sabineschetst@gmail.com