Naarden

Een tijdje geleden heb ik een schets gemaakt voor een risoprint, alleen heb ik deze nooit gebruikt omdat ik hem eigenlijk niet zo mooi vond. Het was een bovenaanzicht van de stad waar ik woon: Naarden.

Het bovenaanzicht van de stad is zo gaaf! Ik wilde er daarom eigenlijk nog steeds graag iets mee doen, maar wist niet wat… Tot mijn vader laatst ineens opperde dat ik er ook een linosnede van kon maken.

De tekening heb ik opnieuw gemaakt omdat ik er nog niet helemaal tevreden mee was. Ik heb een screenshot gebruikt van mijn kaarten app en die gebruikt om de grote lijnen van de stad over te nemen.

Mijn plan is om een reductie print te maken van het stadsaanzicht en deze in opvallende, felle kleuren af te drukken.

Bij deze techniek snij je na elke druklaag iets uit het linoleum, zodat de lagen precies over elkaar passen. Doordat je na elke druklaag iets wegsnijdt zal er na het drukken geen lino meer over zijn om het opnieuw af te drukken, dus van deze print zal een zeer gelimiteerde oplage zijn.

Over Naarden

Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en vooral beroemd om zijn bijzondere en goed bewaard gebleven stervorm.

De vesting heeft zes bastions, een dubbele omwalling en dubbele grachtengordel. Er is goed te wandelen over de verdedigingswerken. Ook een rondvaart rond de werken is mogelijk.

De omvangrijke vesting, waarvan nog grote delen uit de 17e eeuw aanwezig zijn, is voor het grootste deel vrij toegankelijk.

0 reacties op “NaardenVoeg die van jou toe →

Reageer