Geplaatst op Geef een reactie

Markt

Gisteren was ik op de maker market. De sfeer daar is altijd gezellig!

En toch, vind ik het lastig om daar te zijn…. Het liefst zonder ik me een beetje af omdat het super druk is en ik onwijs veel indrukken krijg van wat er om me heen gebeurt.

Gisteren ben ik eigenlijk af en aan steeds bezig geweest met het maken van een linosnede. Gewoon rustig werken, mensen laten zien wat ik maak en hoeveel werk het is, en stiekem een beetje in mijn eigen bubbel zitten 😁

Natuurlijk hou ik langslopende bezoekers wel in de gaten en zeg ik mensen gedag die bij me komen kijken, en op die momenten komen de mooie gesprekken voorbij! Mensen die echt geïnteresseerd zijn in mijn werk en doorvragen over hoe ik het dan eigenlijk maak.

Voor mij helpt het om mijn rust te vinden, het helpt klanten contact te maken want ze snappen veel beter waarmee ik bezig ben en ook als ik niets zou verkopen heb ik toch nog iets productiefs gedaan.

Dat was voor de maker market in ieder geval wel het geval.

Op de een of andere manier nemen mensen wel de tijd om in gesprek te gaan maar heb ik niets verkocht. Er zijn best veel mensen die na zo’n gesprek zelf aangeven heel geïnteresseerd te zijn maar niets kopen en wel een visitekaartje meenemen.

Van mijn vorige markten weet ik dat die mensen niet altijd contact opnemen, en dat is prima. Maar zo’n dag op een markt zonder iets te verkopen maakt me toch altijd onzeker. Vinden mensen mijn werk niet mooi? Is het niet goed genoeg? Moet ik het anders neerzetten?

Voor mij is 1 ding zeker, het ligt niet altijd aan 1 ding, de vorige keer op de maker market heb ik wel een aantal prints verkocht terwijl het juist rustiger was. Maar omdat dat dezelfde markt was heb ik besloten daar niet meer heen te gaan.

Misschien is dat gewoon niet waar “mijn” publiek zich bevind? Er zijn een aantal andere (kunst) markten waar ik nog wel graag zou willen staan om te checken wat bij mij past, want ik geloof in wat ik maak en ik denk niet dat het minder goed is dan de producten waar wel meer van is verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *